Jdi na obsah Jdi na menu
 


ObrazekAcoustic G20-110 mod.105 solid state amp nejmenší v edici brown tolex. Tento kousek byl vyroben v březnu 1982 a já jsem jej koupil v květnu 2006. Do té doby si hověl v unikátní velké sbírce vintage aparátů u mého známého Axla Boltze.                                    Axl je špičkový profesionální studiový kytarista, který nahrává převážně v New Yorku, Londýně, Mnichově a samozřejmě hraje i živě. V současné době je mimo jiné dvorním kytaristou zpěvačky Tiny Turner a odehrál s ní například její poslední světové turné v letech 2000-2001. Koupit Acoustic z jeho rozsáhlé sbírky bylo pro mě ctí a opravdu stav je perfektně zachovalý a kombo je ve 100% kondici a hraje parádně. Tento kousek mám ve zkušebně. Stojí po boku obou Acousticů G100T a používám ho k příposlechu dvanáctistrunné akustické kytary.

Jelikož mObrazekám komba G20-110 dva exempláře, výroby ´81 a ´82, tak na velkých pódiích si dopřávám komfort podiového stereo poslechu pro moji 12-ti strunnou kytaru Furch S 24-SR-12. Acoustic G20-110 hraje opravdu dobře na pouze 20W jednokanálové kombo. Umožňuje přepínání odstupu vstupů Low a Gain , má vestavěný univerzální o osvědčený pružinovým hal Accutronic USA, korekce jsou třípásmové a equalizace je naprosto dostatečná. Samotné ovládání hlasitosti Input volume používám pro nastavení gainu a Master volume již jen pro finální hlasitost. Na zadním panelu je vstup pro footswitch pro ovládání reverbu a Preamp out což je dobré jako výstup pro ladičku či pro propojení do PA či druhého G20-110.

ObrazekPoužité repro je 10" Eminence USA se specifickým hranatým magnetem vynutí.Byť se jedná o nejmenší model, tak jde o plně profesionální aparát, který i v této malé velikosti musel splňovat nejnáročnější kriteria svého výrobce, který měl laťku kvality nasazenu opravdu docela vysoko. Podle mé osobní zkušenosti jen málo mini komb snese srovnání s Acoustic G20-110. Je to mini-amp v kvalitě full size profi aparátu a já jsem rád, že tyto kombíčka mám v perfektním stavu dva exempláře. Pohoda, spokojenost, jazz......

 

And now I have to continue a little bit of English.......

 

Acoustic were a highly regarded manufacturer of instrument & PA amplification based in Van Nuys California. Before going out of business in the late 80’s their  innovative equipment was used by some very high profile players including Albert King, Robbie Krieger, Chuck Berry, Jaco Pastorious, John Paul Jones and Rick Grech.  Acoustic designer Steve Rabe went on to form SWR amplification and later Raven Labs.

 

 

 

 ObrazekThe GA20-110 is a single channel solid state guitar 20watt guitar combo. This example is dated 1982.  It features 2 inputs with switchable high/low gain, input volume, 3 band eq, master volume and reverb.  Rear panel features a reverb footswitch jack (switch not included) and preamp output jack. 

 

 

 

Covered in brown leather effect tolex with basketweave style speaker grille and vintage leather handle. The amp delivers 20watts RMS into a single 10” Eminence USA loudspeaker.

 

 

 

 

 

Tonally it has a very Fender-like clean tone. Makes a great rehearsal, recording or bedroom amp. VERY professional product, does everything from jazz to metal with killer tone. Slightly noisy on full gain. Just what you need Loud enough for small gigs, but maintains tone at bedroom volumes.

 

Acoustic Control Corporation, Ca USA., byla velmi známá společnost na výrobu hudebních aparatur se sídlem ve Van Nuys California. Zde ve své továrně ACC ručně vyráběli a inovovali své špičkové produkty, které v té době používali opravdu slavní a špičkový hráči jako Frank Zappa, Albert King, Robbie Krieger, Chuck Berry, Jaco Pastorious, John Paul Jones and Rick Grech, Sting a další.

Obrazek

V polovině 80tých let ukončil  Acoustic Control Corporation, Ca USA. vývoj, výrobu a prodej svých produktů vynikající kvality. Dnes po více než čtvrtstoletí vlastní tyto nezničitelné, nestárnoucí a zvukově úžasné aparáty pouze několik málo šťastlivců z různých koutů světa. Jejich cena s přibývajícími léty stále stoupá a proto, je škoda že postupně se tyto aparáty přesouvají do rukou sběratelů na úkor aktivních muzikantů a stávají se tak součástí sbírek a již nikdy se nevrátí ke svému základnímu účelu - hrát !

 

 

Náhledy fotografií ze složky Acoustic